2018. május 30., szerda

Akvárium széndioxid co2 szett növényes akvárium co2 generátor diffuzor - Jelenlegi ára: 6 500 Ft

KONTROLLÁLHATÓ CO2 RENDSZER
Akváriumi CO2 rendszer, szett+nyomásmérő óra+tűszelep
A co2 funkciója, hogy a növények fotosztintézisét elősegíti, lágyítja a vizet, enyhén savasít.
A készlet tartalmaz:
2db kupak (jelölése "A" és "B")
1 db tűszelep
1db nyomásmérő óra
műanyag cső
mágnes
útmutató
A következőképpen készíts házilag CO2 berendezést:
200g citromsav 
200g szódabikarbóna
2db 1, 5L v. 2L-es PET palack
Tegyél az "A" jelű palackba 200g citromsavat. Önts hozzá 400ml vizet. Csavarj rá egy rá való üdítős kupakot és rázd addig, amíg el nem olvad benne teljesen a citromsav.
A „ B” jelű palackba tegyél 200g szódabikarbónát és önts hozzá 200ml vizet. Erre a palackra is csavarj egy üdítős kuapokt az összerázáshoz. Rázd pár percig. Nem oldódik el teljesen a vízben a szódabikarbóna de ez nem baj. A normál használat közben fel fog oldódni.
A palackokra tekerd rá a készletben kapott kupakokat. A citromsavas palackra az "A" jelű kupakot, a szódabikarbónásra pedig a „ B”   jelűt. Húzd meg a kupakokat. Kösd ki a tűszelepből azt a csövet amelyik az akvárium felé megy. A szelepet zárd el teljesen.
Az indítása a rendszernek két fázisból áll.
Első fázis:
Nyomj át az „ A” palackból egy kevés citromsavat a „ B” palackba úgy hogy az „ A” palackot összenyomod kézzel. A csövön keresztül át fog folyni a citromsav az „ A” palackból a „ B” palackba az összekötő csövön keresztül. A citromsavas víz miután belefolyik a szódabikarbónás vízbe a reakció beindul és Co2 gáz fejlődik. Azért segítsünk a két anyag keveredésében úgy hogy a „ B” palackot körkörösen mozgatjuk. Ismételjük egy-két alkalommal a folyamatot. Nő a nyomás a két palackban ami lehetővé teszi a második egyben befejező fázis elkezdését.
Második fázis:
Nyisd ki a tűszelepet. Ezzel a „ B” palackból kiengedünk szökni egy kevés Co2 gázt. Ezt az „ A” palackban lévő gáznyomás elkezdi visszapótolni úgy, hogy az összekötő csövön keresztül újabb adag citromsavas vizet nyom át a „ B” palackba. Azt fogjuk látni, hogy az „ A” -ból átszalad egy adag citromsav a „ B” -be, majd a „ B” hirtelen felpezsdül így ellennyomást termel és visszanyomja a citromsavat a csőből az „ A” palackba.
A visszafordulás pillanatában, tehát azonnal, ahogy látjuk, hogy a citromsav visszafordult a csőben és az "A" palack felé indult, gyorsan, zárjuk el a tűszelepet. A „ B” palackot körkörösen keverjük meg és tegyük le. Nézzük meg a nyomásmérő órát hogy mit mutat. Addig ismételjük a második fázisban leírt tűszelep nyitását-zárását amíg nem érjük el a kb. 2 BAR-os nyomást.
Ha elértük a 2 BAR-os nyomást akkor kössük be a tűszelep másik kivezetését a CO2 csőre.
Ezzel a Co2 rendszerünk beüzemelésével végeztünk is!
A rendszer mindaddig működni fog amíg a citromsav el nem fogy vagy a szódabikarbóna ki nem merül.


Jelenlegi ára: 6 500 Ft
Az aukció vége: 2018-06-20 12:46 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése