2019. február 28., csütörtök

Vegyes bársonyvirág mag, 20 db / csomag - Jelenlegi ára: 1 Ft

A bársonyvirág egy nagyon hasznos, emellett könnyen nevelhető évelő dísznövény. Élénksárga, és narancssárga, kissé fodros szirmú tömött virágaival igazán kedves látvány, a vidéki kertek hangulatát idézi.  A nagyvirágú bársonyvirágtól, a virágok méretében, valamint mennyiségében tér el, a kisvirágú büdöske több virággal örvendeztet meg minket, a nyári, kora őszi időszakban.
Gondozása nem nehéz,  és nem igazán tér el a nagyvirágú bársonyvirágétól.  Nyugodtan ültessük tehát világos, akár tűző napos helyre is. Vízigénye alacsony, elegendő számára a csapadékból származó nedvesség.
Talajra egyáltalán nem kényes,  alacsony tápanyagtartalmú talajban is szépen növekedik. Más teendőnk nem igazán akad vele, talán csak az elvirágzott fejek levágását lehet megemlíteni.  Szaporítani magvetéssel lehet.
Beltérben már márciusban elkezdhetjük előnevelni a palántáit, ezeket a palántákat májusban ültethetjük ki a szabadba.
Áprilisban és májusban, már végleges helyére is vethető. Magjait 1-2cm mélyre vessük el, ha több sorban vetjük, akkor a sorok között, hagyjunk legalább 15cm távolságot. A csírázás ideje 1-2hét.  Ha túl sűrűn vetettük, illetve túl sűrűn kelt a büdöske, akkor ritkítsuk 20cm-es tőtávolságra, a kiszedett növényeket pedig ültessük el máshova.
Postázás a mindenkori postai díjszabás szerint előre utalás után. Utánvéttel nem postázok.


Jelenlegi ára: 1 Ft
Az aukció vége: 2019-03-01 20:04 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése