2019. október 25., péntek

Jack London - TÜZET RAKNI - Jelenlegi ára: 1 266 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a lira. hu online könyváruház csapata.
Áruházunk közel 50 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
A megrendelt könyveket házhozszállítással veheti át. A szállítási díj a rendelés értékétől függ: 5000 Ft alatt 799 Ft, 5001-10000 Ft között 599 Ft, 10000 Ft felett ingyenes az ország egész területén.
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
1387747
Jack London
TÜZET RAKNI
Olvasd, hallgasd, gyakorold!
Angol-magyar kétnyelvű irodalmi nyelvoktató sorozat tanuláshoz, szintentartáshoz.
Sorozatunkban az angol és amerikai irodalom nagyjainak klasszikus elbeszéléseit olvashatod eredeti nyelven, Arthur Conan Doyle-tól és Mark Twaintől Virginia Woolfig és F. Scott Fitzgeraldig - a magyar fordítás kíséretében!
Az új, modern fordítás egyszerre segíti az irodalom élvezetét és az eredeti mű pontos követését. Az angol szöveghez fűzött magyarázó jegyzetek a segítségedre lesznek a szóhasználat, a nyelvtani szerkezetek vagy éppen a kulturális mellékjelentések pontos megértésében.
A elbeszéléseket az egyes kötetek megjelenése után letöltheted hangoskönyv formában is! A kötetekben található kóddal egy egyszerű regisztráció után lemásolhatod a hanganyagot, és egyúttal E-könyv-formában a könyv angol szövegét is megkapod.
"Egy ember, egy kutya, behavazott vidék, metsző hideg. A Tüzet rakni című novellában nem nehéz felfedezni Jack London "legklasszikusabb" történeteinek alkotóelemeit. Azokról az elbeszélésekről van szó, amelyek döntően hozzájárultak London irodalmi arcélének kialakításához. A Yukon folyó barátságtalan vidéken vagyunk, Alaszka és Kanada határán, ahol 1896-ban kitört a klondike-i aranyláz. Ekkor London személyesen is megtapasztalta, milyen az élet az Északi sarkkör mentén.
Itt az író egy egyedi történeten keresztül - egy aranyásó tragikus, de végül is banális eseténél - valami általánosabbat akar bemutatni: az ember és a természet küzdelmét. London műveiben ez visszatérő téma, de a Tüzet rakni elbeszélője különösen meggyőző, talán éppen mert ez nagyon szikár és "elvont" írás. Az elbeszélésben, amely a végletekig kiaknázza az irodalmi naturalizmus eszközeit, szinte kizárólag a tények hideg felsorolására szorítkozik.
A túlélésért folytatott küzdelem látszólag nem több, mint a tűzgyújtás apró mozdulatainak kínos erőfeszítése. Bár a novella címe úgy hangzik, mintha egy túlélési kézikönyv egy tárgyilagos fejezete volna, mely arról szól, hogyan kell leküzdeni a rettenetes téli hideget a Yukonnál, hamar nyilvánvalóvá válik: nincs mód arra, hogy az ember épségben kikerüljön ebből a harcból. "
Irodalmi művek olvasásával rövidítik az időt.
Az év végéig virtuális könyvespolcok jelennek meg az összes moszkvai metróállomáson, valamint a szerelvények kocsijaiban. Az utasok egy okostelefon-alkalmazás segítségével és könyvespolcot ábrázoló plakátokon található QR-kódok beolvasásával juthatnak majd hozzá ingyenesen az orosz és a világirodalom remekeihez, többek között Alekszandr Puskin, Lev Tolsztoj, Marina Cvetajeva, Mark Twain, Jack London, George Sand és más neves szerzők műveihez.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj a rendelés értékétől függ: 5000 Ft alatt 799 Ft, 5001-10000 Ft között 599 Ft, 10000 Ft felett ingyenes az ország egész területén.
Köszönjük, hogy bennünket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A lira. hu csapata


Jelenlegi ára: 1 266 Ft
Az aukció vége: 2019-11-15 09:00 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése