2019. október 24., csütörtök

Programozható cicus - Coding Critters - Learning Resources - Jelenlegi ára: 15 690 Ft

Jelleg:
interaktív játék
Ajánlott:
5 éves kor
A cica, ami csak a parancsaidra vár!
A Learning Resources Coding Critters játékában számítógép nélkül, már ovis korban elsajátíthatod a programozás alapjait. Ezt a cicát ugyanis te programozhatod!
Nem szükséges programozónak lenned, sőt programnyelvekről sem kell tudnod, mert a magyar nyelvű útmutatóban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan programozd Scamper-t a robotcicát a hátán lévő gombok segítségével.
A készletben megtalálod Scamper házát, és kertjének részeit a fával és a csúszdával, ahogyan Scamper kedvenc pamutgombolyagját és kölykét Sneaker-t.
Ha pedig éppen nincs kedved programozni, választhatod a játék üzemmódot, amikor éneklő, táncoló cicussá változik.
Ismerkedj meg vele közelebbről!
Minden gyerek imádja a gombnyomásra zenélő, ugra-bugráló, táncoló állatokat, ahogyan a távirányítós játékokat is. Mi lenne azonban, ha az önfeledt játék közben egy ilyen imádni való játék segítene a gondolkodásod fejlesztésében is? Megtanulhatnád, hogyan tervezd meg előre, mit csináljon cicusod, hogyan tanítsd meg neki mindezt lépésről lépésre, majd ellenőrizd, pontosan azt csinálta-e, mint amit szerettél volna.
A Coding Critter programozható cicusa pont ettől olyan különleges. A hátán lévő gombok segítségével ugyanis te magad programozhatod be, mit csináljon, utána pedig megnézheted, pontosan végrehajtotta-e utasításaidat.  
Ki és hogyan játszhat a Coding Critters programozható cicussal?
A Coding Critters programozható cicussal már 4 éves kortól játszhatnak a gyerekek. A készlethez járó útmutatóban meseszerűen mutatjuk be, hogyan lehet a cicust programozni az egyszerű feladatoktól az összetettebbekig. Ha pedig gyermeked elfáradna a programozásban, a cicust játszó üzemmódba helyezheted, amikor programozás nélkül is kedvére játszhat vele.
A cicus programozása rendkívül egyszerű, nem igényel programozó tudást, sőt számítógép se kell hozzá. A hátán lévő gombok segítségével előre-hátra közlekedik ill. jobbra-balra fordulattal halad előre. A különbség a távirányítós játékokhoz képest az, hogy akár 30 különböző lépést programozhatsz bele, amit a szintén a hátán lévő programozás gombbal hajt majd végre.
A cicushoz házikó, pamutgombolyag, hal, fa és csúszda is jár, mellyel a nappaliba vagy az asztalra varázsolhatod kertjét, sőt még kis barátja is van, akivel különböző játékokat játszhat.
A játék fontos részét képezik a programkártyák, amelyek azt a célt szolgálják, hogy gyermeked előre kigondolja azokat a lépéseket, amiket a cicusnak végre kell hajtania, majd miután egymás mellé tette a kártyákat, a kártyák alapján programozhatja be a cicust. Ennek két előnye is van.
Az egyik, hogy a gyerkőc sokkal könnyebben tudja a már lefektetett utasítások alapján programozni a cicust (kisebb gyerekeknek nem egyszerű 3-4 lépésből álló műveletsort megjegyezni, de a nagyobbaknak is kihívás 5-10 lépéses utasítássort fejben tartani)
A másik, hogy a lerakott kártyák segítségével könnyen ellenőrizheti, hogy a cicus helyesen hajtotta-e végre az utasítás sort. Ha esetleg nem, könnyen kiderítheti, vajon a program volt-e eleve hibás (a lerakott kártyák alapján) vagy rosszul lett beprogramozva a kívánt utasítás sor.
Milyen készségeket fejleszt a Coding Critter programozható cicus?
programozáshoz szükséges gondolkodás
probléma megoldás
előrelátás
türelem
kitartás
térlátás, téri orientáció
kritikus gondolkodás

Jelenlegi ára: 15 690 Ft
Az aukció vége: 2099-01-01 00:00 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése