2020. december 31., csütörtök

Banán alakú passiógyümölcs, kuruba, taxo - Passiflora mollissima - Golgotavirág ritkaság. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 400

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Passiflora mollissima – banán alakú passiógyümölcs, molyhos golgotavirág, bananadilla, kuruba, taxo
5 db mag!
A meleg égöv országaiban szép virágaiért és ízletes terméseiért ültetett fásodó szárú, kacsokkal kapaszkodó kúszónövény, a csaknem 500 fajt számláló Passiflora nemzetség tagja. Őshazája az Andok-hegység trópusi területein keresendő, Ecuadorban, Peruban, 2000-3600 méteres tengerszint feletti magasságban, ahol a tövétől húsz méter távolságra is elkúszik. Leveleinek mindkét oldala molyhos, erről kapta a molyhos golgotavirág elnevezést. Virágai nagyon szépek, fényes rózsaszínűek, 5-10 centiméter hosszúak. A golgotavirág nemzetség virágainak szerkezetét az 1600-as években hitbuzgó szerzetesek állították párhuzamba Jézus szenvedéstörténetével. „ … a virág belső széle rojtokból álló koronája a tövises korona, a virágot alkotó szálacskák a véres ostorok, fehérsége az ártatlanság, a virág középső oszlopa a kereszt. Megvannak rajta még a szegek (bibeszálak) és a kalapács (porzó) jelképei is. Levelei dárdaszerűek, kapaszkodó kacsai kötélhez hasonlítanak. Magjai szív alakúak, a szerető szív jelképei. ” - írja róla Velich István és V. Nagy Enikő. Termései hosszúkásak, zöldessárgák, ízletesek: gyümölcslevek, trópusi koktélok alapanyagai.
Nálunk csak edényes növényként tartható. Napos helyet, humuszban gazdag, nedves, de a jó vízelvezetésű talajokat kedveli. A növekedési időszakban gyakran öntözzük. Fagyérzékeny növény, télen hűvös helyen, mérsékelt öntözés mellett teleltetni szükséges.
A magvetés előtt vízben áztassuk a magokat 1-2 napig, majd vethetjük jó vízáteresztő közegbe, termőföld és homok keverékébe fél centiméter mélyre. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 25 fok körül van. A csírázási ideje 2-6 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2020-12-31 20:46 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése