2021. április 25., vasárnap

N15 Asztali Lámpa mélytengeri kagylókból 28 cm csodás színvilágú kb 2-kg-os ritkaság - Jelenlegi ára: 23 500 Ft

N15 
Gyűjtői ritkaság .
Mélytengeri nagyméretű  tengeri kagyló működő  asztali lámpának való 
gyűjtői ritkaság ami  csodás  színvilágú   kb : 2-kg-os eladó.
A  képeken is látható állapotban. Öröm ránézni .
Tökéletesen működő, azonnal használható vagy  még ebben az állapotában is ajándékozhatóan eladó 
 Mind küllemében, mind méretében megható szépségű használati tárgy.
28 cm magas  16 cm széles.  
Szét szedhető ha valaki energia takarékos égőre kívánja cserélni 
Pár helyen apróbb hibával ami  a funkcióját semmiben nem befolyásolja.
érték biztosítva postázom.
EGY KIS SZAKIRODALOM : !
A tengeri csigák és kagylóhéjak formáinak, színeinek, mintázatának mérhetetlen változatossága a történelem kezdete óta elbűvöli az emberiséget. Mindig örömet szerzett birtoklásuk; a művészek, a mesteremberek gyakran választották modellként, nyersanyagként őket, akár építészeti díszítőelemet, akár ékszert alkottak belőlük. Amióta ember él a Földön, keresi, gyűjti e tengeri állatokat.  
Sokuk húsa kedvelt táplálék, mészházaikat dísztárgyként, ékszerként, szerszámként, hangszerként, pénzként és még számtalan más módon hasznosították. Igen korán megjelent a csiga- és kagylóhéj díszítőelemként és vallási szertartások szimbólumaként is. A régészek 15000 éves sírokban is találtak csigaházakat: előkerültek az antik, a maya és az azték civilizációk temetkezési helyein egyaránt.  
Több korszakban szerepeltek mitologikus szimbólumként, kultikus jelképek voltak születési, temetési ceremóniáknál. Érdekes, véletlen (? ) egybeesés, hogy a görög mitológiában Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője a tengerből, egy kagyló segítségével született, de ugyanez a motívum szerepel a maja legendákban hősük, Quetzalcoatl születésével kapcsolatban is.  
A csiga- és a kagylóhéjak jelenléte a sírleletekben valószínűleg részben e legendákkal magyarázható; az újjászületésben, a feltámadásban tulajdonított nekik szimbolikus szerepet a hiedelem. Néhány csiga házát pénzként is használták évszázadokon át, más fajok a bíborfesték nyersanyagát adták. A középkorban egy kagylófaj a korai kereszténység jelképévé vált, amelyet a zarándokok ezrei hordtak ruhájukra erősítve.  
Megtalálható a kagylómotívum nemesi címerekben is, például a Térdszalagrend lovagjainál, Sir Winston Churcillnél és Sir Anthony Edennél.
A reneszánsz kor festői, szobrászai, építészei különösen gyakran használtak csigát, kagylót modellként. Ekkor született meg a fésűskagyló talán legismertebb, leghíresebb ábrázolása Botticelli "Vénusz születése" című képén.
A dísze csiga- és kagylóhéjakat igen régóta gyűjtik. Pompeji romjai közül előkerültek néhány antik gyűjtemény maradványai.
 A legtöbb példány a Földközi-tenger mellékéről származott, de találtak az Indiai-óceánban honos fajt is.
Az újabb kori gyűjtőszenvedély a XVI-XVII. században lángolt fel, amikor számos utazó, kalandor, felfedező vágott neki a távoli tengereknek. A hajók a messzi tájak kincseivel megrakodva tértek vissza, néha az egész hajórakomány egzotikus csigákból, kagylókból állt.  
A csigagyűjtés iránti érdeklődés az idő tájban a nagy gyarmatokat szerző hollandoknál érte el tetőfokát.
Manapság a gyűjtés újra reneszánszát éli. Sajnos ez a hobbi egyre inkább elüzletiesedik, a legszebb példányokat a kereskedőktől lehet a legkönnyebben beszerezni. A csigák azonban a természetet szerető, csodáló ember szívében továbbra is megmaradnak mint távoli tájak, tengerek hívogató üzenetei, különleges izgató utazások atmoszférájának hordozói.  
Hazánk földrajzi adottságai miatt a tengerekkel kapcsolatos örömök és gondok csak közvetve, áttételesen érintik honfitársaink nagy részét. Néhány éve azonban tőlünk is egyre több turista jut el az Európát körülölelő tengerek partjaihoz, s a trópusi tájakra egyénileg vagy csoportosan ellátogatók száma szintén növekszik. A tengerparton tartózkodó ember előbb-utóbb személyes ismeretséget köt a tengeri élővilág néhány képviselőjével: a strandok homokján, a halpiacok forgatagában, a bizsuárusok standjain vagy éppen egy vendéglő asztalánál rendszerint szembe találja magát a csaknem 100000 ma élő tengeri csiga- és kagylóhéjat hazahozzuk magunkkal a jól sikerült utazás emlékeként.
A messzi tengerekről hozott csiga- és kagylóhéjak idővel sokszor porfogó limlommá válnak a lakásban, majd elhányódnak. Szerencsére nem ritka az sem, amikor gondosan megőrzik őket. a csigák és a kagylók változatos formáit, mutatós színeit, érdekes rajzolatát megkedvelő ember további utazásai során gyakran tudatosan keresi a találkozást e tengeri élőlényekkel, és idővel kisebb-nagyobb gyűjteményekre valót hord haza belőlük. Ilyenkor rendszerint fokozódik érdeklődése e mészházak lakói iránt is, kíváncsi lesz nevükre, életmódjukra, lakóhelyükre egyaránt.
KÉREM TEKINTSE MEG A TOVÁBBI SZÍNVONALAS,    ÉRDEKES, RITKA , ÉRTÉKES,   IGÉNYES  TERMÉKEIMET  A HONLAPOMON.     
Több db vásárlásánál  gazdaságosabb a posta ktsg. is.

Jelenlegi ára: 23 500 Ft
Az aukció vége: 2021-04-25 14:02 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése